Pääsivu Lapin kämpät Pöyrisjärvi Pöyrisjärvi

PÖYRISJÄRVI
PÖYRISJÄRVI

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

011

Edellinen

Seuraava

Autiotupa

Pöyrisjärven etelärannalla Naapajoensuun länsipuolella..

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Hyvässä kunnossa

2002

13.3.2011

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

1994

7627440

3370970

Huom:

LISÄKUVIA 

Iso ja hyvä vuonna 1994 rakennettu kämppä, mutta harmittavan vilkkaalla paikalla. Paikallinen mönkijäliikennekkin kulkee tuvan kautta. Autiotuupa 12 ja varauspuoli 14 hengelle. Tupa kärsii homeesta.

Päiväkirjamerkintöjä:

2.9.2002 Maanantai 4. Vaelluspäivä

"... Tupa on rannan tuntumassa, autolla ajettavan tien päässä. Ensitöiksi tupaan ja kuivaa ylle ja kaminaan tuli. Tien vieressä ollut porukkakin saapui. Olivat saman eräopaskurssin porukkaa ja osan lapsia. Vielä tuli yksi yksinäinen mieskin joten tuvassa hääräsi kymmenen henkeä ruokien ja kuivattavien tavaroiden kimpussa. Tupa on uusi kaksiosainen. Toisessa päässä autiotupa toisessa varauspuoli. Keskellä eteinen ja nerokas kuivaushuone. Kuivaushuoneen lämmitys hoidettu tuomalla autiotuvan puolelta kaminan hormi kuivaushuoneen puolelle. Siellä se nousee suojattuna katolle ..."

"... Ilta menikin rupatellen ja teetä keitellen ja paikallisen isännän uloslähtöä odotellen. Oli ukko aika tinassa ja pari hänen matkassa ollutta lähtikin jo jalkaisin. Viimein isäntä otti mönkijän alleen ja järven hiekkasärkän kautta eteenpäin. Eräopasryhmä hakeutui iltanuotiolle. Minä ja keskisuomen mies nukkumaan. Kun en heti saanut unta ehti naapuri aloittamaan kuorsauksen. Kuuntelin sitä aikani. Nuotioltakin oli tullut osa porukasta sisälle kun minä keräsin omat varusteeni pimeässä ja siirryin pihalle teltan pystytykseen. Pimeässä ja kovassa tuulessa se olikin aika suoritus. Mitään ei voinut laskea käsistään, tuuli olisi vienyt sen heti. Viimein olin omassa "tuvassa"..."