Pääsivu Lapin kämpät Hetta-Pallas Varkaanjärven kota

HETTA - PALLAS
VARKAANJÄRVEN KOTA
LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

025

Edellinen

Seuraava

Kota

Lumikeron koillispuolella. Varkaanjärven länsipäästä puiston rajaa etelään n.500 m ja rajalinjasta 50 m luonaaseen. Puron ja puiston rajan välisen metsäalueen keskellä.

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Hyvässä kunnossa

2017

05.09.2017

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)

2006

7569090

3378000

Huom:

LISÄKUVIA

Hirsinen, suurehko mutterikota. Seiniä kiertää leveät laverit ja keskellä kotaa on kamiina. Lisäksi muutama järeä penkki ja kolmion mallisia pöytiä. Kattoa kiertää kuivatukseen tarkoitettu kehikko tappeineen.  Kolmella sivulla on ikkunat ja ovi on suunnatu Lumikerolle, joka näkyy hyvin tuvan edustan tulipaikalle. Kodan eristys on huono mutta kamiina lämmittää kunhan siinä jaksaa pitää tulta.
Luontoon.fi opaskartan ja palveluluettelon mukaan kota Varkaanjärvellä. Kota kuitenkin Varkaanjärven länsipäästä puiston rajaa etelään n.500m ja rajalinjasta 50 m luonaaseen, ulkoilureitiltä opastus kodalle. Kota sijaitsee Varkaanjärven merkityn ja talvella "tampparihoidetun" ulkoilureitin välittömässä läheisyydessä.
Oppaissa mainitaa vieläkin (2017) jotta varkaanjärvellä olisi kota. Se on sinäänsä harmillisen harhaanjohtavaa. Järvellä on kyllä rakennus mutta se on lukittu yksiyiskämppä. Tämä latureitin taukokota on 400m järven rannasta.
Uudemmissa kartoissa kota näkyy oikealla paikalla. 

Päiväkirjamerkintöjä: