Pääsivu Lapin kämpät Hammaskaira Ahven-Kirakka

HAMMASKAIRA
AHVEN-KIRAKKA

LAPIN KÄMPÄT    KORTISTO    KARTTA

Kohteen tyyppi:

Kohteen sijainti:

176

Edellinen

Seuraava

Tukkikämppä

Ahvenjoen itärannalla kohdassa missä joki levenee ennen yhtymistä Kirakkajoen etelähaaraan.


Kämpän jäänteitä pohjoisen suunnalta katsottuna.

8.6. Sunnuntai
”Etappi Ahvenjoen yhtymäkohtaan on hieman mäkisempää, mutta metsä osin vanhempaa ja hakkaamatonta. Siinä Ahvenjoen yhtymäkohdan vieressä komea leirikumpare. Hyvä tulipaikka penkkeineen. Jäin siihen. Päätin jo aiemmin käyväni Ahvenjoen tuvan vain päivärepulla, enkä mene ollenkaan Ahvenjärvelle. Tästä huomenna kohti Hammasjärveä.
Ennen teltan pystytystä kävin katsastamassa viereisellä kumpareellaoleva 176 Ahven-Kirakan. Siellä oli kolme rakennuspaikkaa. 2 sammaleen peitossa ja päärakennuksessa joitakin hirsiä. Siinä penkan alla, rantaniityllä oli jonkun metsäkoneen tai vastaavan jäljet. Olin jo jotain ollut havaitsevanani tuossa tullessa. Jäljet kääntyi Hammasjärven suuntaan.”
MUISTIINPANOJA:
"176 Ahven-Kirakka
Kumpareella Ahven- ja Kirakkajokien yhtymäkohdan kaakkoislaidalla.
Rak 1. 8mx8m päärakennus on rakennuksista eteläisin. Nurkissa 3-5 hirttä mutta väliltä maan tasalla. Paikalla joku teräsvanne. Ovi pohjoiseen, ikkunasta ei tietoa.
Rak 2. noin 20m ykkösestä pohjoiseen. Seinän paikalla vain varvikon peittämät kumpareet. Hiiltyneitä poikkipuita 3kpl. Takana kuoppa jossa pulloja (Osa pulloista uudempia kuin rak). Koko sama 8mx8m. Penkan alla rakennuksesta hieman länteen on kaksilevyinen hellakamiina
Rak 3. noin 25m kakkosesta rantapenkan alla. Vain alimmat hirret varpujen joukossa, 2 kurkihirttä. Noin 6m leveä ja 7m pitkä.
Näistä täysin maan tasalla olevista kohteista joissa ei näy nurkkasalvoksia jos paljasta puutakaan, on vaikea sanoa onko paikalla ollut rakennus vai joku rakennelma vai pelkästään tukkipinon (tukkilanssi) pohjapuut."
(8.6.2014 MH)

Kohteen kunto:

Paikalla käynti:

Tietoja muutettu

Raunio

2014
01.07.2014

Rakennusvuosi:

Koord. X(P)

Koord. Y(I)


7618540

3499820

Huom:  

LISÄKUVIA

Kolmen rakennuksen/rakennelman ryhmä. Kämppä noin 8mx8m jossa vielä muutama hirsi päälekkäin varsinkin nurkissa. Talli tai vastaava samaa kokoa mutta hirsiä vähän ja nekin suurelta osin turpessa. Kolmas rakennelma penkan alla 6x7m kokoinen kehikko jonka pituus suuntaan pari hirttä (talli vai tukkilanssi vai muu?).
Rakennus ei näy MML.n karttapaikalla 2009 eikä muissakaan näkemissäni kartoissa. MML:n ilmakuvasta 2012 raunion voi paikallistaa.

Päiväkirjamerkintöjä:

8.6. Sunnuntai
”. . . Etappi Ahvenjoen yhtymäkohtaan on hieman mäkisempää, mutta metsä osin vanhempaa ja hakkaamatonta. Siinä Ahvenjoen yhtymäkohdan vieressä komea leirikumpare. Hyvä tulipaikka penkkeineen. Jäin siihen. Päätin jo aiemmin käyväni Ahvenjoen tuvan vain päivärepulla, enkä mene ollenkaan Ahvenjärvelle. Tästä huomenna kohti Hammasjärveä.
Ennen teltan pystytystä kävin katsastamassa viereisellä kumpareellaoleva 176 Ahven-Kirakan. Siellä oli kolme rakennuspaikkaa. 2 sammaleen peitossa ja päärakennuksessa joitakin hirsiä. Siinä penkan alla, rantaniityllä oli jonkun metsäkoneen tai vastaavan jäljet. Olin jo jotain ollut havaitsevanani tuossa tullessa. Jäljet kääntyi Hammasjärven suuntaan . . .”