Pääsivu Melonta Retkisatamia Linnansaari Vuorikiukas

RETKISATAMIA
LINNANSAARI (Haukivesi)

VUORIKIUKAS

Maisemat rannasta ei kovin kummoiset mutta saaren korkealle mäelle kiipeäminen kannattanee.
Lahden pohjukassa pieni hiekkaranta ja tulipaikka. Synkän oloinen vaikutelma jäi. Toki rannan viereiseltä kalliolta pääsee parempiin näkymiin kuin hiekkarannalta. Telttapaikkoja en muista olleen kunnollisia mutta saari on iso, eiköhän sieltä löydy.
Katkelma matkapäiväkrjasta 10.8.2004: "Vuorikiukas on huipultaan yli 60m Haukiveden pintaa yläpuolella ja sen huomaa. Saaren rinteet nousee jyrkästi vaikka eivät kaikkialta kallioisia olekkaan. Kiersin saaren päästäkseni sen luoteispuolelle johon on merkitty nuotiopaikka. Ei täälläkään sitä satamaa helpolla löydä mutta lahden pohjukassa se oli. Voisivat värkätä jonkin opasteen siihen rantautumispaikan kohdalle rantaan jotta paikka löytyisi helpommin.
Pätkä hiekkarantaa täälläkin on mutta synkähkö lahden pohjukka. Tulipaikka, pöytä ja upouusi puuvaja löytyy. Teltalle on turha hakea paikkaa näiden palveluiden lähettyviltä. Viereisellä kalliolla oli sitten aurinkoisempaa ja sen taustalle saattaisi teltankin saada. Saaren huipulle olis voinu kavuta maisemia katselemaan. Silloin olisin mielelläni pystyttänyt teltan ensin. Nyt ei huvittanut jäädä tänne. Onneksi viereisessä saaressa on toinen huollettu nuotiopaikka. Sinnepä siis."


Retkisatama. Hiekkaranta ja rantautumispaikka oikean reunan kaislikon takana.


Sataman hiekkaranta on hivenen synkkä ja varjoinen. Rannalta lähtee polku ylös mäelle.


Sataman viereinen kallio on valoisampi ja sieltä voi maisemiakin katsella.

LUETTELOON

09/09