Pääsivu Melonta Retkisatamia

R E T K I S A T A M I A

 Retkisatamia, eli vesillä liikkuville tarkoitettuja rantautumispaikkoja vesistöittäin.


INARIJÄRVI

JOUTENVESI - ENOVESI

KOLOVESI

LINNANSAARI

LUONTERI

NAARAJOKI - KYYVESI


PIHLAJAVESI

PÄIJÄNNE ETELÄ (Kelvenne)


PURUVESI


PUULA


SUUR-SAIMAA

  Kun haen tietoja valitsemastani melontavesistöstä, törmään aina samaan ongelmaan, eli tiedot retkisatamista ja niiden kunnosta on hyvin hajallaan erillaisilla nettisivuilla. Kunnat, järjestöt yritykset ym. pitävät jonkinlaista luetteloa omilla tahoillaan. Tietoa on myös kartoissa, kirjoissa ja oppaissa. Pistänpä siis minäkin oman lusikkani tähän soppaan esittelemällä ja arvostelemalla käymieni vesistöjen retkisatamia. Kattava ei tämäkään luettelo ole mutta täydennetään kun tietoa kertyy.
   En yritä olla tasapuolinen. Mielipiteet satamista saattaa oll paljolti säästä kiinni. En yritä kertoa satamien varustetasoa yksityiskohtaisesti. Jos joku on muuttuvainen tieto niin kirveen kunto ja vessapaperin määrä.
   Suosittelen katsomaan luettelossa olevaa päiväystä (Käynti päivä). Tiedot satamista on siltä ajalta kun paikalla kävin. Tuoreempi tieto on siis "luotettavampi". Jos havaitset jotain korjattavaa niin pyydän ottamaan yhteyttä.
POSTIA MINULLE
   Suomen järvet on täynnä hyviä rantautumispaikkoja, vakiintuneita ja epävirallisia. Ne kukin etsiköön itse. Koitan kerätä tähän vain "virallisia" ja kaikille vesillä liikkujille rakennettuja rantapaikkoja.
   Otan mielelläni vastaan tietoa satamista ja hyviä linkkisivuja.
POSTIA MINULLE
   Linkkikokoelma muille melontasivuille olisi mukava tehdä mutta olen aina syvästi inhonnut kokoelmia joissa puolet linkeistä on vanhoja ja toimimattomia. Joitakin teemaan liittyviä linkkejä koitan kuitenkin ottaa mukaan ihan itseänikin varten.

MENKÄÄ IHMISET MELOMAAN  ! ! !

 mobiHiisi Retkimelontakohteet.
 
Meloen Järvi-Suomessa
 
Luontoon.fi -Linnansaari
 
Veneilysaimaa
 
Keitelejärvi.fi
 
Luontoon.fi -Luonteri
 
Luontoon.fi -Pihlajavesi

18.8.2009